Виноробна зона Etna DOC розташована на схилах найвищого діючого вулкана Європи, висота якого сягає 3300 метрів над рівнем моря. Виробництво вина тут почали ще за часів зародження виноробства на Сицилії, а в 1968 році вперше на Сицилії було виділено DOC, в який увійшли хазяйства з 20 комун. Клімат і висота вирощування безпосередньо впливають на смак – це місце дійсно цінних і унікальних вин, які ми із задоволенням подаємо нашим гостям! Протягом місяця у вас є можливість спробувати:

1) Etna Bianco 2015 і Etna Rosso 2014 від Planeta

Як і всі вина Planeta, ці володіють відмінним балансом, ароматні та свіжі. Легко і приємно п’ються і, якщо біле вино Etna Bianco з сорту Каріканте добре поєднується з рибою і морепродуктами, то червоне Etna Rosso з Нерелло Маскалезе підійде як до риби з томатами або червоним соусом, так і до м’яса в складі пасти або в інших складних стравах.

IMG_4884
2) Etna Bianco “Bianco di Sei” 2015 і Etna Rosso “Nero di Sei” від Palmento Costanzo (organic)

Біле “Bianco di Sei” добре поєднується з морепродуктами, зокрема креветками і Скампі, а червоне “Nero di Sei” буде відмінним супроводом до м’ясних страв з баранини і яловичини. Володіючи властивої винам Етни тонкістю, в них досить сили і виразності.

IMG_4882
3) Etna Bianco “Erse” 2014 і Etna Rosso “Erse” 2014 від Tenute Fessina

Біле Etna Bianco “Erse” стане хорошим супроводом до равіолі з рікоттою і страв з білої риби, а червоне Etna Rosso “Erse” до карпаччо з телятини, Вителло Тонатіу або підсмаженої лососеві.

IMG_4885

4) Etna Rosso “a Rina” 2014 і Etna Rosso “San Lorenzo” 2013 Girolamo Russo (organic)

Якщо перше вино можна порівняти за характером з молодою дівчиною, жвавою і трохи легковажною, то друге – з жінкою, з характером більш складним, який розкривається не відразу і не всім, вражаючим своєю глибиною і силою.
Обидва вина пасуватимуть до страв з припущеними томатами або червоним соусом, а також до страв зі свинини і телятини.

IMG_4886

Адреса: вул. Січових стрільців, 82
Резерв: 067 823 8282